Home  -   Favorieten  -   Forum  -   E-cards  -   Links  -   Contact  -   Anekdotes  -   Liefde

Nieuws
Actuele nieuwsberichten over de Da Vinci Code

Da Vinci Code
Wat is waar?
Leonardo da Vinci
Recensies

Foto's en film
Foto's en schilderijen
De film
Wallpapers

Dan Brown
Biografie
F.A.Q.
Interviews

Boeken
Het Juvenalis Dilemma
Het Bernini mysterie
De Da Vinci Code
De Delta Deceptie

Forum
Praat mee over de
Da Vinci Code op het
forum

Mond tot mond
Geef het door. Vertel anderen over deze site!

Ook leuk:
Dieet-wijzer
Alles over dieten vind je in de Dieet-Wijzer.

Liefde op internet
Internetdating is hot! Tips en advies over online dating.

Relatiehobbels.nl
Test jezelf: Ben jij sexy? Is je partner trouw? Ben je jaloers?

Tarotweb.nl
Wat heeft de tarot jou te bieden? Trek een tarotkaart!

Yoga Wijzer
Alles over yoga. Artikelen. Informatie. Oefeningen.


Bestaat de priorij van Sion echt?

Een belangrijke rol in De Da Vinci Code is weggelegd door de Priorij van Sion. De Priorij van Sion zou in 1090 opgericht zijn door de kruisvaartridder Godfried van Bouillon. Belangrijkste doelstelling van de priorij zou zijn om de bloedlijn van Jezus te beschermen. Veel deskundigen trekken het bestaan van de Priorij van Sion sterk in twijfel. Als er al een Priorij van Sion bestaan heeft, dan hooguit als een club mystiek geintereseerde geestverwanten in Frankrijk, tussen 1956 en 1976.

Wat er bekend is over de zogenaamde Priorij van Sion, weten we met name dankzij het boek 'Het heilige bloed en de heilige graal' uit 1982. Drie onderzoekers (Michael Baigent, Richard Leigh en Henry Lincoln) hebben zich jarenlang vastgebeten in de Priorij.

Bij hun onderzoek kwamen ze in contact met een zekere Pierre Plantard, die zei dat hij als spreekbuis van het genootschap fungeerde. Hij gaf de onderzoekers de 'Dossiers Secrets', met daarop de namen van de grootmeesters van de Priorij vanaf 1188 waarop ook de namen van Leonardo da Vinci en Isaac Newton voorkomen.

De Da Vinci Code leunt zwaar op de theorieen die in 'Het heilige bloed en de heilige graal' naar voren komen. Dat de heilige graal de bloedlijn zou vertegenwoordigen van de nazaten van Jezus en Maria Magdalena wordt voor het eerst in dit boek geopperd. Ook het idee dat Merovingische koningen rechtstreekse afstammelingen van Jezus waren, komt uit 'Het heilige bloed en de heilige graal'.

Onderzoek na publicatie van 'Het Heilige Bloed en de Heilige Graal' heeft aangetoond dat de 'Dossiers Secrets' allemaal vervalsingen zijn. Dat Pierre Plantard in 1953 zes maanden gevangenisstraf uitzat wegens frauderen met documenten komt de betrouwbaarheid van zijn beweringen over de Priorij van Sion ook niet echt ten goede. Veel hedendaagse onderzoekers vermoeden dan ook dat de Priorij van Sion louter en alleen voortkomt uit de fantasie van Pierre Plantard.Copyright - Privacybeleid